WK Las Vegas 2017


 

Team NL Bowling geland op Schiphol, van Mazijk benoemd tot Bondsridder

 
Woensdagmorgen is Bowling Team NL met o.a. wereldkampioen Xander van Mazijk geland op Schiphol. Xander werd opgewacht door een grote groep media en fans. Xander werd door het bestuur van de NBF ook officieel benoemd tot ''bondsridder.''

Er was even geduld voor nodig. Pas negen dagen na zijn overwinning kwam het WK team terug naar Nederland vanuit Las Vegas. Na een tussenstop op Detroit landde het team rond 10.00 uur op Schiphol. Een grote groep fans en media stonden te popelen om de spelers en de nieuwe wereldkampioen op te vangen. 
Emotie
Uiteraard was het Xander, met een blinkende gouden medaille om zijn nek, die als eerste door de deuren van aankomsthal 3 liep. Terwijl Xander zich vol emotie in de armen van zijn opa en ouders stortte vlogen de camera's om hen heen. Iedereen wilde tenslotte het mooie beeld vastleggen. 
Bondsridder
NBF voorzitter Bob Schut benoemde de kersverse kampioen namens het bestuur van de NBF tot ''Bondsridder.'' Een bijzondere titel, die sinds kort weer wordt gebruikt om sporters, die een uitzonderlijke prestatie leveren, te onderscheiden. Xander nam de lijst in ontvangst en kreeg een mooie gouden speld opgespeld. De speld is speciaal ontworpen door juwelier Van Moorsel uit Oud-Beijerland.
Media
De media was in grote getale aanwezig. Zo deden bijvoorbeeld het NOS Journaal, SBS Hart van Nederland, de Telegraaf en nog veel meer media verslag van de aankomst. Verschillende media hebben al een artikel en/of videoverslag gepubliceerd. Hieronder een overzicht.

NPO 2  http://www.nporadio2.nl/gemist/video/6066/wk-bowlen
WOS (Regionale omroep Maassluis): Maassluise bowlingkampioen benoemd tot bondsridder 
Nieuwsredactie: Wereldkampioen Xander van Mazijk geridderd als bondsridder
NOS: ,,Heel veel trainen'' was sleutel tot succes voor wereldkampioen bowlen
Rijnmond: Bowler Van Mazijk geëerd door bowlingbond
Panorama: Hij is geland, onze nieuwe held, de Nederlandse wereldkampioen bowlen
AD: 
Wereldkampioen bowlen in tranen bij terugkeer in Nederland
WOS: Video